Obiectiv specific:
Modernizarea institutiilor si a serviciilor pietei munci pentru ca aceasta sa evaluzeze si sa anticipeze necesitatile in materie de competente, sa asigure asistenta prompta si personzaliata si sa sprijine corelarea cererii si a ofertei, tranzitiile si mobilitatea pietei muncii.
Formare:
Proiectul își propune creșterea capacității partenerilor sociali prin furnizarea și desfășurareaunor cursuri de perfecționare/specializare – delegat sindical. Vor fi create oportunități de învățare pentru specialiștii partenerilor sociali cu scopul îmbunătățirii managementului organizațional, planificării strategice și optimizării fluxurilor de colaborare specifice acestora.
Consiliere si Mentorat:
Prin acțiunile de informare, consiliere și orientare se încearcă o cât mai bună compatibilizare între resursele, cerințele, aspirațiile, valorile și interesele adultului și oferta reală din domeniul educației, formării și (re)integrării socio-profesionale.
Workshopuri:
În cadrul proiectului se vor organiza 4 workshop-uri în diverse locații din țară, unde participanții vor participa la sesiuni de informare si training-uri pe temele: dialogul social sectorial, negocieri colective, dinamica profesiei și piața muncii, wellbeing și managementul stresului și altele. Scopul final este de a crea oportunități pentru schimburi de informații la nivelul partenerilor sociali, identificarea problemelor și găsirea soluțiilor care reies din regimul de activitate al profesiei și relaționării partenerilor sociali.
Proiectul, conform contractului cu nr.1513/29.02.2024, a început cu data de 01.03.2024 și se va derula pe o perioadă de 14 luni, până la 30.04.2025
Finanțat în cadrul „Programului Educație și Ocupare 2021-2027“, care se încadrează priorității P1.
Modernizarea instituțiilor pieței muncii.
Proiect finanțat prin Fondul Social European+.
Valoarea totală a proiectului este de 2.289.639,50 lei.